Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland. De route loopt van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Het pad is 492 kilometer lang en onderverdeeld in 26 etappes. Onderweg kom je door de meest uiteenlopende landschappen. De Nivon zorgt voor het Pieterpad.

Etappe 3: Groningen – Zuidlaren (21 km)
De derde etappe – Pieterpad deel 1, traject LAW 9-1– start in de stad Groningen. Via een kronkelend dijkje langs het Hoornsediep loop je naar het Paterswoldsemeer. Ooit een zompig veenmoeras. Deze etappe brengt je onder meer bij hunebedden en de Appelbergen. In eindpunt Zuidlaren wandel je langs een van de zeven brinken in het dorp.

Etappe 4: Zuidlaren – Rolde (18 km)
De vierde etappe -Pieterpad deel 1, traject LAW 9-1 (04)– van het Pieterpad begint in Zuidlaren. De route gaat vanaf Zuidlaren verder over de Hondsrug, over het terrein van de Lentis (vroeger Dennenoord). Dan daalt hij af naar het Schipborgse diep, het stroomdal van de Drentsche Aa.

Het pad volgt dan het beekdal naar het zuiden en loopt naar de Gasterse duinen, een stuifzandgebied. Hier zijn grafheuvels te zien en een hunebed. Vervolgens brengt de route je in het dorpje Gasteren en naar het Balloërveld. De etappe eindigt in Rolde.

Bekijk agenda

Tussen Assen en Groningen, beide tien minuten rijden met de auto of bus, ligt Zuidlaren. Het dorp van Berend Botje...

Ontdek Zuidlaren

In Zuidlaren is een Tourist Info Folderpunt, gevestigd in het Brinkhotel. Hier vind je informatie over de omgeving, accommodatie...

Tourist Info

Winkelen in Zuidlaren is verrassend en gezellig. Lifestyle, woonaccessoires, meubels, boeken, bloemen, speciale cadeaus, enz..

Winkelen

Bijdragen aan de duurzaamheid, leefbaarheid en het ondernemend vermogen van Zuidlaren. Op een eigenwijze manier.

Vriend van Zuidlaren