De zeven brinken

Vroeger kwamen koeien en schapen er samen, nu zijn het open grasvelden met eiken en populieren er omheen. Zuidlaren heeft zeven van die ‘open velden’: zeven brinken. In 2014 werd het dorp, vooral dankzij die brinken, uitgeroepen tot groenste dorp van Europa.

Rondje Zuidlaren
Er wordt ook wel eens gezegd dat Zuidlaren het mooiste brinkdorp van Drenthe is. Kom je dus eens kijken? De 8 kilometer lange ANWB-wandeling Rondje Zuidlaren laat je alle brinken zien.

Laarwoud
Veel van de brinken liggen rond de gebouwen van het psychiatrische inrichting Lentis (vroeger bekend onder de naam Dennenoord) en het Noorder Sanatorium. De grootste brink is een begrip onder Europese paardenhandelaren. Al meer dan 800 jaar is hier een jaarlijkse Paardenmarkt tijdens Zuidlaardermarkt. Vanaf deze brink ontdek je onder meer de historische buitenplaats Laarwoud uit de 17de eeuw.

De precieze route van het Rondje Zuidlaren staat in de ANWB Wandelgids Drenthe, deze vind je bij het Tourist Info Punt.

Bekijk agenda

Tussen Assen en Groningen, beide tien minuten rijden met de auto of bus, ligt Zuidlaren. Het dorp van Berend Botje...

Ontdek Zuidlaren

In Zuidlaren is een Tourist Info Folderpunt, gevestigd in het Brinkhotel. Hier vind je informatie over de omgeving, accommodatie...

Tourist Info

Winkelen in Zuidlaren is verrassend en gezellig. Lifestyle, woonaccessoires, meubels, boeken, bloemen, speciale cadeaus, enz..

Winkelen

Bijdragen aan de duurzaamheid, leefbaarheid en het ondernemend vermogen van Zuidlaren. Op een eigenwijze manier.

Vriend van Zuidlaren