Zuidlaarder Top 10

Zuidlaren is het dorp van Berend Botje. Bewonder het originele beeld van Berend Botje, geniet van al het Berend Botje-lekkers of vaar zijn route naar Zuidlaren.

Lees meer

Ontdek een prachtig attractiepark en ontmoet Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje, Hans en Grietje, maar ook de Smurfen, Nijntje en de Boskoning. In het Sprookjesbos van Sprookjeshof komen ze allemaal tot leven.

Lees meer

Tijdens de Zuidlaardermarkt, elke derde dinsdag van oktober, bruist Zuidlaren extra. Het is erg de moeite waard dan langs te komen.

Lees meer

Zuidlaren is een bijzonder en geliefd winkeldorp met een heel eigen karakter. Struin over aantrekkelijke promenades met bekende merkhuizen en kleine boetieks.

Lees meer

In Geopark de Hondsrug beleef je het verhaal van mammoetjagende neanderthalers en ervaar je het unieke landschap van Oost-Drenthe. Hoe je dat doet? Dat bepaal je helemaal zelf.

Lees meer

Loop een stukje Pieterpad! De vierde etappe -traject LAW 9-1 (04)- van de beroemde wandelroute begint in Zuidlaren.

Lees meer

In 2014 werd Zuidlaren, vooral dankzij zijn brinken, uitgeroepen tot groenste dorp van Europa. Geniet er van!

Lees meer

‘Kronkelend haar weg zoekend door het landschap, zoals zij dat al eeuwen en eeuwen gedaan heeft…’ Oorspronkelijker vind je de natuur eigenlijk niet.

Lees meer

Ben je een natuurliefhebber, aanbid je de zon of hou je van watersport? Op en rond het water van het Zuidlaardermeer geniet je volop.

Lees meer

Er zijn 28 Rijksmonumenten in Zuidlaren. Loop of fiets de monumentenroute en ontdek een rijke geschiedenis.

Lees meer