Over Zuidlaren

Tussen Assen en Groningen, beide tien minuten rijden met de auto of bus, ligt Zuidlaren. Het dorp van Berend Botje én het groenste dorp van Europa. Noem het een plek waar de goede dingen samenkomen: wandelen, fietsen, watersporten, stijl en gezelligheid.

Stijl en gezelligheid
Een plek om te wandelen, fietsen en watersporten én een plek van stijl en gezelligheid. Je vindt in Zuidlaren veel leuke winkels, boetiekjes, cafe’s en restaurants. En als je wilt, snuif je ook nog eens de historie. Brinken vertellen het verhaal van een eeuwenoude handelstraditie en rijke boeren, monumentale gebouwen onthullen de geschiedenis van het Hondsrug-dorp.

Vast een paar ideeën…

 • Voet, fiets, paard
  Maak prachtige wandelingen door het dorp, wandel het ‘Rondje Zuidlaren’ of maak een wandeling over het
  Dennenoord-terrein. In de omgeving zijn ook volop mogelijkheden voor fiets– paardrij-of wandeltochten, door bijvoorbeeld het Nationaal Park Drentsche Aa.
 • Berend Botje en andere kinderdingen
  Dankzij het liedje ‘Berend Botje’ is er bijna geen kind dat Zuidlaren niet kent. Je kleintjes en wat groteren zien hem vast graag in het echt. Verder vermaken ze zich zeker lekker buiten in de natuur, de Sprookjeshof of in het subtropisch zwembad Aqualaren.
 • Varen
  Het Zuidlaardermeer is een heel mooi natuurgebied. Geniet van de rust, ga surfen of vaar naar Groningen. Aanleggen kan op prachtige plekken.
 • Natuur
  Wees domweg gelukkig in de natuur.

Feiten en cijfers over Zuidlaren: Facts & Figures

Bekijk agenda

Tussen Assen en Groningen, beide tien minuten rijden met de auto of bus, ligt Zuidlaren. Het dorp van Berend Botje...

Ontdek Zuidlaren

In Zuidlaren is een Tourist Info Folderpunt, gevestigd in het Brinkhotel. Hier vind je informatie over de omgeving, accommodatie...

Tourist Info

Winkelen in Zuidlaren is verrassend en gezellig. Lifestyle, woonaccessoires, meubels, boeken, bloemen, speciale cadeaus, enz..

Winkelen

Bijdragen aan de duurzaamheid, leefbaarheid en het ondernemend vermogen van Zuidlaren. Op een eigenwijze manier.

Vriend van Zuidlaren